Porumbei

Una din mărcile proprii ale oricărei piețe largi dintr-un oraș o constituie porumbeii. De ceva timp încerc să îmi dau seama dacă ei sunt într-adevăr atrași în mod expres de aceste spații deschise sau dacă este doar o impresie. Să zic așa, densitatea de porumbei este aceeași în orice tip de zonă a unei urbe sau este mai mare în piețe? Până la urmă, dacă e așa de bine acolo, porumbeii ăștia de la mine de la bloc sunt mai fraieri? Mă rog, n-are sens să fac o teorie din toată această chestiune care probabil mă macină doar pe mine.

Voiam doar să spun că Piața noastră a Sfatului are și ea porumbeii de rigoare care fac cam tot ce fac confrații lor din marile piețe ale marilor orașe europene: se înghesuie creând o mare de cozi ridicate acolo unde câte un turist sau un localnic își face milă de ei cu o mână de grăunțe, decolează cu toții ca un val atunci când un copilaș se gândește că ar fi amuzant să îi sperie, descriu niște coregrafii superbe atunci când au oră de spectacol sau – mai probabil – când simt proximitatea vreunui prădător în aer, se duc la culcare devreme prin firidele caselor împrejmuitoare umplând de porumbelaț (un fel de găinaț, dar emis de porumbel) pe lângă ziduri și alte activități porumbelești.

La sfârșit, încă o nedumerire din ciclul „ce se gândește mintea mea în gândul ei”. Oare ce părere are marea masă a porumbeilor despre cei albi sau maronii care se disting întotdeauna prin raritatea lor? Dar despre guguștiucii care, spre deosebire de ei, au darul cântatului?

Și mai la sfârșit, câteva poze de vară și de iarnă cu prietenii:

Advertisements

6 thoughts on “Porumbei

  1. eu cred ca si la ei e vorba de o ierarhie, adica frate fiecare cu pi*da masii. nu cred ca orice porumbel(fara pile) poate ajunge sa ciuguleasca din mana unui chinez in piata sfatului. poate cei albi au avantaj ;))

  2. Râdeți voi, râdeți.

    @Rivi: păi așa mă gândeam și eu. Cred că de fapt sunt un fel de porumbei parveniți de Dorobanți și umblă numai prin locuri d-astea de fițe.

    @Luana: Păi nu știu. Există mai multe rase la porumbei?

  3. Apropo de porumbei si marile piete din lumea asta. Eu zic ca mai au o “contributie”: fac mizerie. Atat de multa incat in Londra autoritatile i-au numit “sobolani cu aripi” si au facut campanii de a le reduce numaru’…
    Pe mine cel putin ma dispera cand trebuie sa fac diagonala Pietii si calc prin rahatu lor! (and honestly, I’m an animal lover)

  4. Ai și tu dreptate, îmi dau acum seama cât mă enervează când parchez sub streașină la bloc și o găsesc plină de cadouri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s