Bistro de l’Arte

Bistro De lArte piata EnescuCoborand din Piata Enescu pe partea dreapta, aproape de Weiss, vei vedea o cladire veche, austera, care isi apara intrarea cu o usa de lemn masiva de pe vremuri flancata de doua geamuri mici protejate cu bare metalice. “Vitrina” singura ofera trecatorului ocazia de a arunca o privire asupra atmosferei din interior: mese rotunde, intime, ascunse printre bolte, o lumina difuza si… liniste. Sus, un semn pe care scrie Bistro de l’Arte.

Atmosfera, arta si compania

Intrand, vei fi surprins de interiorul atipic al bistroului. Trei bolte mari din caramida rosie impart spatiul in doua sectiuni simetrice, fiecare alcatuita din cate doua nivele. Mesele rotunde raspandite printre bolte, amplasate asa incat sa creeze un spatiu cat mai privat, se gasesc pe nivelul pavajului. De-a lungul laturilor mari mesele sunt ridicate pe doua piedestaluri lungi de lemn si au ca bonus canapele. Totusi, cea mai ravnita masa a fost dintotdeauna cea de la “vitrina”, in special vara cand geamul sta deschis.

Atmosfera obisnuita e placuta, linistita, neintruziva acustic sau vizual. Muzica se pianista in bistroaude ca un fundal relaxant care invita la discutie, iar peretii din Bistro ofera mereu noutati: picturi, desene, pasteluri ori fotografii carora li se alatura obiecte decorative mici asezate pe sectiuni scunde de zid, intre mese. In perioada aceasta (nov 2009) expozitia de tablouri e formata din pasteluri cu vaze cu flori si alte naturi statice, iar obiectele decorative sunt seturi de portelan cu cesti si ceainice pictate manual. De aici si partea “de l’Arte”, dar nu numai: vinerea seara puteti asculta muzica live la pian, iar ocazional au loc concerte si piese de teatru – caz in care trebuie sa va faceti rezervare, altfel nicio sansa la vreo masa libera.

De ceva timp observ ca Bistro atrage un anumit tip de clienti, de cele mai multe ori cu o varsta undeva pe la 30 de ani sau peste, atat romani cat si straini – nu turisti, ci persoane care locuiesc pentru o perioada mai lunga in Brasov. E un fel de selectie naturala, inclusiv prin faptul ca trebuie sa cauti localul, nu prea ai cum sa il alegi daca nu stii deja ca e acolo.

Meniul

Meniul nu e foarte bogat, oferta e mai degraba pentru micul dejun respectiv pentru gustari – preparatele sunt foarte bune si ies din tiparul regasit la multe alte localuri de prin centru . Noi am facut o pasiune pentru deserturile Cremeschnitte si Sacher torte. Feluri mai speciale sunt escargotul, paella, fondue-ul (atat cel cu carne cat si desertul “au chocolat”) si supele preparate intr-un fel aparte.

bistro de larte interiorBauturile in schimb sunt de toate pentru toti: de la sucuri si fresh-uri la vinuri cu preturi foarte bune, inclusiv la carafa si la pahar, sampanie, digestive, cognac-uri si multe altele pe care nu prea le cunosc 🙂 Adaug specialitatile de cafea si o oferta larga de ceaiuri aromate, cocktailurile si minunatul Kir. Felurile de mancare si bauturile se schimba periodic si in functie de sezon, ele apar separat pe “meniul zilei”.

Legatura personala

Am o relatie mai speciala cu Bistro de l’Arte: am lucrat aici, pe o perioada scurta ce-i drept, acum vreo 4 ani. Atunci nu faceam diferenta intre localul asta si oricare altul din oras – la 17-18 ani nu prea aveam puncte de referinta. Stiu ca o buna perioada dupa ce am terminat lucrul nu prea mai calcam pe acolo. Relativ de curand am inteles locul si l-am redescoperit. E in fiecare seara la concurenta cu Cafeteca in alegerea noastra.

Bistro de l’Arte e situat in Piata Enescu la nr. 11 bis si e deschis luni-sambata de la 9 AM la 00, duminica de la 12 la 00.

Cu si despre Bistro:

Site oficial bistrodelarte.ro

Pagina publica de Facebook

Advertisements

One thought on “Bistro de l’Arte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s